Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo forumas – verslo santykių akceleratorius

Jau birželio 29 d. Filadelfijoje Union League konferencijų centre vyks pirmasis Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo forumas, subursiantis Lietuvos ir Šiaurės Amerikos politikus, verslo ryšių skatinimo institucijų ir asociacijų atstovus, verslininkus, jau dirbančius abiejose Atlanto pusėse ir besidominčius tokiomis galimybėmis, Lietuvos diasporos profesionalus, kuriems rūpi drauge kurti brandžią Lietuvą. Į Verslo forumą tarsi į verslo ryšių akceleratorių.

JAV, Kanados ir Lietuvos verslo bendrystės sėkmės istorijų vis gausėja. Ir Lietuvos kryptimi Western Union, Devbridge, GP Transco, Shift 4 Payment, Strategic Staffing Solutions, AbbVie, UPS, Intermedix, Cujo AI, Hollister, Arxan Technologies. Ir Šiaurės Amerikos kryptimi – Auga Group, Narbutas, Vinted, Teltonika, Nord VPN, Thermo Fisher.

„Tačiau visada galima daugiau, giliau, plačiau“ – sako Krista Bard, Lietuvos Garbės konsulė Pensilvanijoje, pasiūliusi mintį išnaudoti gausiausią pasaulio lietuvių tradicinį susibūrimą Šokių šventę ir jos metu surengti Šiaurės Amerikos ir Lietuvos verslo forumą.

„Juk pribrendome šalia tradicijų puoselėjimo jungtis verslo ryšiais, dalintis profesine patirtimi, kurti bendrus projektus, įrodyti, kad Lietuva stipri visame pasaulyje jos labui dirbančiais žmonėmis.“ Krista Bard

Kokybiško renginio vardan į pačią tikriausią #TeamLithuania rinktinę susibūrė LR atstovybių JAV ir Kanadoje ekonomikos patarėjai, verslo asociacijų atstovai, JAV ir Kanados profesionalų klubų lyderiai ir nariai, LR Žemės ūkio ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijų ir verslo skatinimo agentūrų įgaliotiniai, Global Lithuanian Leaders atstovai. 

Renginį globoja LR Prezidentas Gitanas Nausėda ir Pensilvanijos valstijos gubernatorius Tom Wolf.

Programoje daug oficialių atstovų pasisakymų, verslo aplinkos pristatymų, diskusijose dalyvaus verslo plėtros patirties abiem kryptim turintys investuojančių ir eksportuojančių įmonių vadovai, verslo ryšius skatinančių ir įmones jungiančių organizacijų atstovai. Vis tik svarbiausia renginio vertė – gyvi susitikimai, kuriems jau ruošiamasi iš anksto, ir prasmingos jungtys, kurios mezgasi spontaniškai.

„Smagu matyti, kaip viename renginyje sudera tradicinės ir inovatyvios Lietuvą auginančios sritys.“ – džiaugiasi diasporos profesionalų tinklo “Global Lithuanian Leaders” vadovė Marija Šaraitė. Viena Forumo sesija bus dedikuota Lietuvą ir pasaulį tiesiogine žodžio prasme maitinančioms tradicinėms ūkio šakoms, kurias atstovaus Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra “LitFood” ir Žemės ūkio ministerija. Antroji – ateities  idėjomis žongliruojantiems startuoliams. Apie jų darniai augančią ekosistemą ir apie jų ambiciją kurti Lietuvoje vienaragių slėnį konkretiems pokalbiams kvies “Global Lithuanian Leaders” su Lietuvos verslo angelais LitBAN, Ekonomikos ir inovacijų ministerija lietuvių profesionalų klubais iš Šiaurės Amerikos miestų.

„Brutaliems režimams brukant primityvią agresijos politiką, tiesiog būtina visais būdais stiprinti jungtis, neriboti nei veiklos, nei kūrybiškumo ir aktyviau puoselėti inovatyvumą.“ Aušrinė Armonaitė

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas džiaugiasi savalaike iniciatyva suartinti Lietuvos ir Šiaurės Amerikos verslo atstovus, siekiant sutvirtinti kaip niekada anksčiau reikalingą transatlantinį ryšį: „Tikime, kad inovatyvūs ir kokybiški maisto produktai iš Lietuvos taps paklausia preke Amerikos ir Kanados rinkose, o Verslo forumo rezultatai prisidės prie didesnių lietuviškų maisto produktų eksporto apimčių augimo“.

Forumo idėja nuo pat pradžių nuoširdžiai tikinti Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžia: „Brutaliems režimams brukant primityvią agresijos politiką, tiesiog būtina visais būdais stiprinti jungtis, neriboti nei veiklos, nei kūrybiškumo ir aktyviau puoselėti inovatyvumą.“

Projektas iš dalies finansuojamas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.