Hibridinė agresija prieš Lietuvą: ką gali diaspora?

Iš pilietiškai aktyvios lietuvių diasporos gimęs portalas Pilietybė.lt kviečia į pokalbį Lietuvos premjerę, kad išsiaiškintų, kas vyksta ir kaip Lietuvos diaspora konkrečiai gali prisidėti kovoje su hibridine agresija?

Atnaujinta 2021 m. rugpjūčio 26 d.

„Stebime gerai koordinuotus veiksmus, kurių tikslas – Lietuvos valstybės destabilizacija, – sako premjerę kalbinsiantis Pilietybė.lt bendrakūrėjas Vaidas Matulaitis. – Mūsų valstybės sienoms atvirai grasina autoritariniai režimai, prieš mūsų šalį vykdoma svetimšalių represinių struktūrų kabinetuose suregzta hibridinė agresija. Mums meta iššūkį, tikrina mūsų atsparumą dezinformacijai, matuoja mūsų demokratinės brandos lygį. Diaspora turi potencialą padėti Lietuvai atlaikyti kylančias grėsmes.“

Todėl, minint analogų pasaulyje neturinčios taikaus veiksmo akcijos – Baltijos kelio – 32-ąsias metines, aktyvios diasporos portalas Pilietybė.lt ragina įjungti sustiprinto budrumo režimą. 

Lietuvai reikia tikrosios vienybės, veiksmo sutelkties, o ne rėkimo iš tribūnų. Prasmingiems ir išmintingiems veiksmams reikia brandos, kuri atsiranda sekant įvykius tėvynėje, juos analizuojant ir sugebant atskirti informaciją nuo dezinformacijos. Portalas Pilietybė.lt siekia prisidėti prie tokios pilietinės brandos stiprinimo ir kviečia Lietuvos diasporą telktis tam, kad duotų atkirtį net ir menkiausiam bandymui mus priešinti ar provokuoti.

Kas iš tiesų vyksta prie Lietuvos sienų?

Kaip Lietuvos diaspora gali konkrečiai prisidėti kovoje su hibridine agresija?

Atsakymais iš pirmų lūpų laidoje „Pokalbiai su Pilietybe“ 2021 m. rugpjūčio 25 d., 16.00 val. Lietuvos laiku dalinsis Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė. Tiesioginė transliacija portalo Pilietybė.lt ir „Global Lithuanian Leaders“ „Facebook“ paskyrose. Pokalbį tiesiogiai transliuos portalas LRT.lt.


Pilietybė. lt bendrakūrėjo Vaido Matulaičio interviu su Lietuvos premjere Ingrida Šimonyte vaizdo įrašas:

Pilietybė. lt bendrakūrėjo Vaido Matulaičio interviu su Lietuvos premjere Ingrida Šimonyte vaizdo įrašas | © Pilietybė.lt

Plačiau apie premjerės interviu Pilietybė.lt skaitykite čia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.