Globalūs lietuviai pirmosiose #boycottrussia linijose

Tūkstančius lietuvių profesionalų pasaulyje jungiantis tinklas Global Lithuanian Leaders (GLL) meta savo pajėgumus Rusijos ekonominės galios silpninimui. Kaip lietuvių diaspora kovoja ekonominiame pagalbos Ukrainai fronte? Su GLL bendraįkūrėja ir Valdybos pirmininke Dalia Petkevičiene kalbasi Pilietybė.lt bendrakūrėjas, ekonomikos profesorius iš JAV Rimvydas Baltaduonis.

GLL – tai diasporos profesionalų tinklas, jungiantis tūkstančius lietuvių iš 60 šalių, koordinuojantis  25 lietuvių profesionalų klubų veiklą – nuo Los Andželo iki Honkongo. Jos tikslas  – stiprinti Lietuvos ir lietuvių tarptautinį konkurencingumą.

Veiklos sėkmė – globalių lietuvių profesinė patirtis, savo srities išmanymas ir kompetencijos, jų prieiga prie kontaktų. Organizacija siekia tai grąžinti Lietuvai ir užtikrinti pasaulio lietuvių tarpusavio bendravimą bei mainus.

GLL tinklo pajėgos dabar mestos silpninti Rusijos ekonomines galias, siekti visiškos jos izoliacijos.

„Vasario 24 prasidėjusi plataus mąsto invazija kiekvienam buvo netikėto stiprumo smūgis, sukėlęs didžiulę pagalbos „čia ir dabar“ bangą aukojant, savanoriaujant. Čia kaip niekada vieningai, lyg vienas kumštis, veikia visos diasporinės organizacijos darnoje su Ukrainos žmonėmis, – portalui Pilietybė.lt sakė D.Petkevičienė.

Būtent gebėjimas įtikinti pasaulinius verslus, korporacijas išeiti iš Rusijos rinkos. Kalba eina ne tik apie verslą, bet ir akademines, meno, kino industrijas.

Mes, kaip profesionalus jungianti organizacija, pagalvojome kaip mes galėtume padėti Ukrainai, turint omeny lietuvių ir jų įtakos tinklą, dalyvavimą tarptautinėse organizacijose ir veiklos srityse? Būtent gebėjimas įtikinti pasaulinius verslus, korporacijas išeiti iš Rusijos rinkos. Kalba eina ne tik apie verslą, bet ir akademines, meno, kino industrijas.“

Pašnekovės teigimu, GLL išskirtinumas papildyti filantropinę ir humanitarinę pagalbą aukšto lygio profesionalų galimybėmis daryti įtaką verslui, akademinei bendruomenei, kultūros žmonėms, įtikinant atsisakyti visų reikalų su Rusija. Tam buvo suburtas aktyvių žmonių būrys, turinčių glaudžiausią verslo ar politikos ryšį su Ukraina ir Rusija – nuo IT, kibernetikos, komunikacijos iki karo veiksmų ir technikos ekspertų. Šioji grupė vis plečiasi, o jos veikla organizuojama keliomis kryptimis:

Protestų ir peticijų kampanija vertybinėmis kategorijomis kuo plačiau viešinant informaciją apie įmones, kurios tebevykdo veiklą Rusijoje ir naudojasi situacija.

Privatūs asmeniški laiškai tų įmonių sprendimų priėmėjams, teikiant ekonominę argumentaciją – dėl reputacinės vertės, dėl reitingavimo rizikos.

Pasaulinio garso įžymybių įveiklinimas skleidžiant kuo platesnę žinią apie tai, kas iš tikrųjų vyksta kare, kokia teroristinė agresorė yra Rusija. Dabar siekiama dėmesio Kanų kino festivalyje, kur Hazanavičius pristatys filma „Z“.

Visą medžiagą asmeniniam įsitraukimui į #boycottrussia veiklą ir ekonominę pagalbą Ukrainai galima rasti GLL svetainėje.

Daugiau sėkmės istorijų, detalios informacijos ir galimybių asmeniškai prisidėti Rimvydo Baltaduonio ir Dalios Petkevičienės pokalbyje:

Projektas iš dalies finansuojamas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo lėšomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.